FADDs ÅRSMØDE 2021: IKKE ET ORD OM COVID 19

...

Hvis Freud var blevet spurgt om konsekvenserne af coronaepidemien, ville han sikkert have svaret, at vira selvfølgelig kan have en patologisk indvirkning på os mennesker: Vi får feber, smerter og fysisk ubehag. Og kan endog dø af det.
Han ville nok også henvise til en række ikke-patologiske effekter i det han kaldte ’de topiske modeller’.
Det er for eksempel her, teorien om Id, overjeg og ego findes.
Uden at vi her på redaktionen vil gøre os til Freudeksperter, så er det også i denne afdeling af verden, at begrebet fortrængning hører til.
Fortrængning har som det meste her i livet både en forside og en bagside.
Bagsiden handler om at vi kan fortrænge traumatiske oplevelser, der - hvis de forbliver ubearbejdede – kan give os mentale problemer og udvikle sig til egentlige traumer og psykisk sygdom.
Forsiden af at kunne fortrænge består i, at man på den måde kan leve et hverdagsliv og have en livsførelse på trods af denne verdens notoriske farer; klimaforandringer, Taliban, cyberkriminalitet, tonen på Facebook, racisme og modstand mod mangfoldighed.
Og så lige hvis AGF skulle ryge ud af superligaen ;-)

Fortrængningen kan have mange ansigter. Fra den ene yderpol: DET TALER VI IKKE OM, BLEV DER SAGT!!!
Til den anden ende af skalaen, hvor vi siger: Nå, ja pyt, det beskæftiger vi os ikke med – lige nu i al fald.
Det er i sidstnævntes ånd, at FADDs årsmøde vil blive afholdt.

På årsmødet vil vi tillade os at holde fri fra globale sygdomme – ikke for at negligere deres eksistens, men for at holde fokus på det, som vi i denne forening er sat i verden for: At gøre livet for udsatte børn og unge bedre og lettere.
Som det fremgår af nedenstående program, vil vi være faglige, festlige og fælles, hvilket er det DNA, vi i foreningen er rundede af …
Den opmærksomme læser vil bemærke, at der er et par gengangere fra sidste års program, som jo desværre måtte aflyses på grund af ’det, De ved nok’.
Både af hensyn til de oplægsholdere, der mistede indtægt i 2020.
Men i første omgang og allermest fordi det er vores bedste vurdering, at programpunkterne stadigvæk holder og er yderst relevante: Ledelsesmæssig bæredygtighed fra Thomas Johansen og Thomas Specht er for eksempel ikke blevet spor umoderne siden sidst.
De to MacMann Berg – konsulenter suppleres med James Høpner, der tidligere i år har skrevet en rigtig interessant bog, DEN UPERFEKTE LEDER, med slet skjult reference til Jørgen Leths, Det uperfekte menneske.
Vi har ligeledes fastholdt Klaus Majgårds foredrag om robusthed – i sandhed heller ikke outdatet. Tænk bare på ’det, De ved nok’.
Dilemmaer og håndteringen af dilemmaer er fortsat blandt de vigtige drivmidler, der får en profession som vores til at udvikle sig.
Det er i dialogen med dem, vi er enige med og måske specielt med dem, vi ikke er enige med, at vi udvikler nye og tidsvarende forforståelser, teorier, metoder og sprog.

Den pointe er helt central i vores insisteren på, at nutidens børn og unge skal behandles med nutidens mindset. Og al den viden og empati vi kan opdrive…
Vi slutter af med at grine: Prøv at google eller youtube: Per Helge eller Djøf med løg(n)
Og endelig er der, som den eneste stensikre tilbagevendende bestanddel i et FADD-årsmøde; en generalforsamling.

Socialdemokratiets socialordfører, Camilla Fabricius, åbner ballet.
Der kommer en RIGTIG interessant gæst på besøg torsdag aften
Vi glæder os som små børn
I sørger for at tilmelde jer så hurtigt som muligt
 

Og husk: Ikke et ord om Covid19. Blev der sagt …

Hent program og tilmeldingsinfo herunder.
Frist for tilmelding: 15 september 

Dokument: FADD_aarsmoedeprogram_2021_links.pdf