Landsidrætsstævne på Orøstrand (Holbæk Stadion) 23-24 maj 2018

...

Pressemeddelelse fra Skole-behandlingshjemmet Orøstrand:

Orøstrands landsidrætsstævne har 40 års Jubilæum.
Orøstrand afholder for 40. år i træk Landsidrætsstævne d. 23. og 24.maj 2018. Landsidrætsstævnet er et socialt og sportsligt atletikstævne for døgninstitutioner og andre behandlingstilbud fra hele Danmark.
Stævnet er hvert andet år med deltagelse af institutioner fra andre lande. I år kommer der deltagere fra Grønland, Serbien og Polen.
Stævnet består af atletik og aktiviteter på Holbæk Stadion og en teltcamp med socialt samvær på Orøstrand.

Atletikken omfatter almindelige atletik discipliner som løb, kast og spring og så er der ”open games” som er et aktivitetsområde, hvor børnene kan dyste i tovtrækning, gummistøvlekast og flere andre sjove konkurrencer.

Den anden del af stævnet, som er lige så vigtig som konkurrencerne er teltlejren og festen på Orøstrand. Her vil være flere aktiviteter både planlagte og spontane, og alle har mulighed for at besøge vores dyrepark med slanger, krokodiller, kameler, lamaer, aber og mange andre dyr eller få en tur ud på vores fantastiske savanne med struds, bisonokser, urokser, kronvildt, dådyr og shetlandsponyer.

Som noget særligt, grundet jubilæet, bliver der i år slået et kæmpe telt op, hvor vi holder en mega fest onsdag aften. Her vil der være fællesspisning, underholdning ved ”Orøstrand Allstars” og bagefter skal børnene give den gas i diskoteket. Vi slutter aftenen med sang om bålet.

De fleste af de deltagende institutioner har været med hele vejen. Og det er blevet en stærk tradition, at børn og voksne mødes de to dage i maj hvert år og dyster og hygger sammen.

I år bliver vi over 250 børn og 150 voksne fra 19 forskellige institutioner.

Børnene og de unge har stort udbytte af denne begivenhed, og alle Orøstrands tidligere elever, der kommer og besøger os fortæller, om de gode oplevelser de har haft med stævnet, og hvad de har fået ud af at deltage. De har fået meget ud af det, og nogle har opnået varige venskaber med andre, der har haft de samme problemstillinger, som dem selv. Ydermere er vi på Orøstrand, ligesom det øvrige samfund meget optaget af forholdet mellem fysisk aktivitet og indlæring.
Vi bruger meget tid på at træne op til stævnet, og vi har i det hele taget i vores årshjul mange fysiske udfoldelser - skiture - kanoture - fodbold - og bordtennisturneringer. Vores nuværende største vision er at fastholde Orøstrand som en idrætsinstitution, da vi er sikre på at aktiviteterne vil gavne vores elever, så de bliver bedre i stand til at klare sig fremadrettet. Vi har allerede uddannet og certificeret alle medarbejdere på Orø Strand gennem DGI.

Stævnet er med til at give glade børn og voksne. Meningen med stævnet er at alle får en god oplevelse. At de får gode venner og bekendte på tværs af landet og på tværs af landegrænser. At børnene har været fysisk aktive og føler at deres personlige resultater har givet dem mod og styrke og en fantastisk oplevelse.

Nikolaj Coster-Waldau, vores protektor kommer til præmieoverrækkelsen torsdag eftermiddag.

Hvis der skal tages billeder eller videoer fra stævnet, skal I være opmærksomme på at mange af børnene ikke må fotograferes. Derfor skal billeder og film der offentliggøres godkendes.

Spørg de børn og voksne der er med på billederne eller I filmer om det er i orden.
Stævneprogrammet er vedlagt pressemeddelelsen.
Undertegnede kan kontaktes for yderligere information.

Søren Nielsen
Forstander Orøstrand
E Soeren.nielsen@oroestrand.dk
M 20 42 99 04

Hent programmet herunder

Dokument: Oroestrand_23maj2018.pdf

Udskrevet fra www.fadd.dk 19,04,2024