Julespecialklumme 2016

...

DER STÅR MENNESKER BAG …
Mens forberedelserne til den kommende højtid mange steder i vores del af verden har en stejl stigningskurve op mod det store klimaks, der peaker mellem kl. 18.15 og 20.30 denfireogtyvende, hvorefter ’arrangørerne’ synker udmattede sammen – i bedste fald i taknemmelighed over at alt er foregået efter planen, at ingen har fået spiseskader og at alle har fået det, de ønskede sig – er der er både børn og voksne, der frygter, at alt går som det plejer.
Fattigdommen blandt de mest sårbare familier er slem nok i sig selv.
Men de børn, hvis forældre midlertidigt eller måske mere generelt ikke har ressourcer til eller forudsætninger for at skabe rammen om en tryg, fredfyldt og opbyggelig jul, oplever en helt særlig stigmatisering, når man ser en hel verden, i hvert fald nærmest ’alle andre’ er i gang med den fuldkomne familieharmoni, får den rigtige mad og modtager de perfekte gaver.
Godt stimuleret af de billeder vi får af julen fra reklamer, medier og vores egne endimensionelle forsidehistorier på de sociale platforme.

For et barn, der oplever rigtig megen unormalitet er normalitet det vigtigste i verden.
FADDs medlemsinstitutioner, der omfatter døgninstitutioner, dagbehandlingsinstituitioner og specialskoler, har i døgndrift eller dagligt et helt centralt fokus på at skabe så meget normalitet som muligt for de udsatte børn, unge og familier, vi har i vores varetægt.
I denne tid omfatter det blandt hjælp til egenproduktion af julegaver, ordentlig indpakning, til & fra kort, brevskrivning, afholdelse af traditionsbundne julearrangementer, pakning af poser med julemad - sammen med det man kunne kalde for almindelig forventningsafstemning og en allestedsnærende forsikring om, at vi er her hvis …

Alle anbragte børn og unge får mindst en – undskyld det kliniske udtryk – cirkulærebestemt julegave købt af medarbejdere på den døgninstitution, de bor på…
Vi ved der er rigtig mange af vores folk, der skruer gaven eller gaverne lidt op.
Men DEN ekstra julegave kan vi ikke skaffe.
Det har vi heldigvis så nogle andre, der kan.

Faste læsere af denne klumme ved, hvor stor pris vi sætter på vores samarbejde med folkene bag operation JULEGAVEREGN.
For 11. år i træk har de med tårnhøje ambitioner og med kæmpestore og hjerter og hjerner arbejdet på at samle så mange penge ind som muligt.
Sidste år var det over 850.00 kr.
I år stiler de endnu højere: En million er målet.
Det mål som skal give os mulighed for at fordele pengene, så der kan blive ekstra julegaver til rigtig, rigtig mange anbragte børn i Danmark, på Færøerne og i Grønland.
Konsekvensen skulle være til at få øje på.

Det vil blive lidt lettere for et anbragt barn at komme igennem juleaften
Det vil blive lidt lettere for et anbragt barn at kunne svare på lærerens spørgsmål efter juleferie; Nå, har I så fået nogle gode julegaver?
Det vil blive lidt lettere for et anbragt barn at føle sig normal.

DER STÅR MENNESKER BAG …

\r\n
    \r\n
  • TAK til ambassadører, sponsorer, fonde, bidragsydere og fordelere af det glade budskab
  • \r\n
  • TAK til HR. SKÆG og til hovedsponsor Nicolai fra GAVEFABRIKKEN
  • \r\n
  • En særlig TAK til David, Linn, Signe, Nickie, Andreas og Rasmus
  • \r\n
\r\n

Håber I bærer over med os, når vi år efter år bruger ordet TAK.
Men når det er jer og jeres indsats det handler om, kan vi bare ikke finde på et bedre ord…

Læs om dem og det her www.julegaveregn.dk

Udskrevet fra www.fadd.dk 06,12,2019