Undersøgelse om døgnanbringelser: Høring & ankesager -

...

 

\r\n

Efter diverse mediers 'førsteret' til undersøgelsens resultater offentliggøres hermed rapporten: UNDERSØGELSE BLANDT DØGNINSTITUTIONER OG OPHOLDSSTEDER FOR BØRN OG UNGE: Høring & ankesager

\r\n

 

\r\n

Denne rapport er lavet på baggrund af et elektronisk survey, som Socialpædagogerne har gennemført i samarbejde med Landsforeningen af Opholdssteder (LOS) og Foreningen af Danske Døgninstitutioner (FADD) i november 2011.

\r\n

Denne Rapport beskæftiger sig spørgsmålene vedr. høring og ankesager

\r\n

Hovedresultater:

\r\n

I forbindelse med flytning af børn/unge fra institutionen eller opholdsstedet svarer hver tredje at institutionen/opholdsstedet kun er blevet hørt ”i nogle” eller ”ingen” tilfælde.

\r\n

42 % af respondenterne svarer ydermere, at kommunen kun ”i nogle” eller ”ingen tilfælde” tilbyder barnet/den unge en samtale inden der træffes afgørelse om flytning.

\r\n

(fortsættes)

\r\n

 

 

\r\n

37 % svarer, at kommunen kun i nogle eller ingen tilfælde indhenter samtykke inden flytningen fra forældremyndighedsindehaveren og 44 % svarer, at kommunen kun ”i nogle” eller ”ingen tilfælde” henter samtykke fra den unge over 12 år.

\r\n

65 % svarer ja til, at de har set eksempler på børn/unge, der har boet flere forskellige steder i løbet af et år.

\r\n

92 % svarer at de får børn/unge ind, der burde have været anbragt tidligere. 78 % svarer i den forbindelse at disse børn/unge har større problemer end tidligere.

\r\n

95 % svarer ydermere ja til, at der kommer børn/unge ind, der tidligere har været anbragte i andre foranstaltninger.

\r\n

45 % svarer, at kommunen - i ingen eller nogle tilfælde - har orienteret barnet/den unge om ankemuligheder

\r\n

32 % svarer, at kommunen - i ingen eller nogen tilfælde – har orienteret forældremyndighedsindehaveren om ankemuligheder

\r\n

36 % svarer, at en eller flere afgørelser om flytning af børn/unge er blevet anket inden for det sidste år. I 36 % af tilfældene, hvor afgørelsen blev anket, blev afgørelsen ændret.

\r\n

Respondenter, der svarer, at afgørelsen er blevet ændret, har ligeledes angivet, hvad den blev ændret til. Langt størstedelen af respondenterne angiver, at afgørelsen blev ændret til fortsat anbringelse i deres døgntilbud eller på deres opholdssted.

\r\n

 

Dokument: FADD_LOS_SL US_jan2012.pdf

Udskrevet fra www.fadd.dk 19,04,2024